BOOK HR-TJENESTER NÅ

Ønsker du å få fart på karrieren?

Er du på jakt etter nye jobbmuligheter, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? Nå kan du få hjelp på veien slik at du når målet og aller helst lander drømmejobben. Det er flere faktorer som spiller inn for om du skiller deg ut blant de andre søkerne. Det kan være ordbruk, visuelt utseende på CV og søknad, og personlighet for stillingen. Søkeprosessen kan ofte kan være overveldende og det er her vi ønsker å hjelpe deg på veien ved å “booste” både deg og dokumentene dine. Å tilpasse innholdet etter hvem som skal lese det vil være ditt viktigste verktøy, og jo mer tilpasset og spisset du er, jo bedre vil du treffe blink.  

 

Hva er karriererådgivning?

Vi ønsker at våre kandidater skal være best rustet til den rekrutteringsprosessen de skal inn i, og aller helst får den aktuelle jobben. For å klare dette tilbyr vi blant annet karriererådgivning og coaching, gjennomgang bistand med å skape en god og spesifikk CV og søknad. Vi gir deg veiledning på forberedelse til intervjuet, og gjennomfører personlighet- og evnetester. Gjennom denne veiledningen hjelper vi deg som kandidat på veien til å finne den veien og stillingen som er riktig for nettopp deg. En søknadsprosess vil alltid være individuell og derfor kreve en til en veiledning slik at du kan få det beste resultatet. 

 

Gjennomføring av personlighets- og evnetester

For at vi på best mulig måte skal hjelpe deg på veien videre i karrieren bruker vi personlighets- og evnetester, for å kartlegge hvordan du er som person og hvilke evner du har som kan styrkes og fremmes. Denne formen for testing fungerer ikke bare som et verktøy for oss, men også som en øyeåpner for deg selv for å se egne styrker og verdier klarere. Her er mulighetene store for å finne nye sider ved seg selv som kanskje ikke har blitt fremmet så mye før, eller bli kjent med seg selv på en utenfra- og inn. Kanskje finner vi noen gjemte skatter som åpner døren til nye karriereveier for deg, eller den siste «boosten» med selvtillit til å tørre søke på en stilling du i utgangspunktet tenkte du ikke kvalifiserte til. Videre benyttes resultatene fra testene gjennom utbedringen av CV og en profesjonell LinkedIn-profil slik at du skal bli en attraktiv kandidat for flere. Og kanskje også kontaktes av hodejegere for spennende stillinger. 

 

"Arbeid med  det du engasjeres mest av og har en genuin lidenskap for. Det er her du vil få det best og mest fremgang"

 

Skriv så du skiller deg blant mengden

Så lurer du kanskje på hvordan søknaden og CVen skal formuleres for å skille seg ut fra de andre søkerne? Hvor bør det legges til krydder for at søknaden skal fenge, og hvilke egenskaper bør fremmes til den gitte stillingen. Det er lett å gå seg vill mellom alle tips og triks som er der ute. Det være lett å gå i de samme sporene, igjen og igjen. Selv om det ofte ikke er den samme personen som ser søknadsdokumentene dine vet de ofte hva de skal se etter når det er klart for gjennomgang. De gode søkerne vil alltid skille seg ut. For å unngå å gå i fella, men også få noen gode tips på veien vil vi anbefale en gjennomgang av dokumentene dine før du sender de av gårde. 

 

Tre tips for en bedre CV

  1. Tilpass CV etter stilling, på samme måte som søknaden tilpasses stillingsbeskrivelse.
  2. Vær ryddig og oversiktlig så det er enkelt å se hvilke kvalifikasjoner du har, og om du er den rette for stillingen. 
  3. Vis frem hvem du er og vær litt kreativ. 

 

Coaching og rådgivning før intervjuet

La oss si at søknaden og CVen din har slått an og du blir innkalt til intervju, men hva gjør du nå? Dette er ikke en naturlig situasjon for mange av oss, og det blir derfor ofte mye spenning og stress rundt. Hvordan foregår intervjuet? Hva skal du ha på deg? Er det noe det bør legges ekstra vekt på under intervjuet? Det kan med andre ord være en overveldende situasjon, og aller helst håper vi jo at det går bra. For å forberede deg best mulig slik at du tar deg godt ut i en intervjusituasjon hjelper vi i NRB deg på veien. Ved å gjennomgå og få coaching på intervjusituasjonen vil den bli enklere å takle, og aller helst minske presset du føler på i forkant. Slik vil du presterer bedre. 

Det er mye å tenke over og huske på gjennom en søknadsprosess, men det viktigste tipset vi kan gi på veien er å være deg selv og sette et personlig preg på det hele som skiller seg ut i mengden.

Paola Andrea er ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun brenner for å utvikle ledere og kandidater for å hente ut det beste i hver enkelt. Ta gjerne kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993

Les flere blogg innlegg

Kunsten å mestre eget mindset

Lederutvikling, veien til kontinuerlig vekst

Bygg deg en effektiv strategi

Meld deg på, og motta de nyeste videoene og artiklene om ledelse, personlig utvikling og human resources 

 
For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg.
Les mer om personvern