BOOK HR-TJENESTER NÅ

Maksimer verdien av ditt nye talent

ledelse onboarding

Har du noen gang tenkt på hvor mye god onboarding har å si for bedriften, teamet og den nyansatte? La oss se litt nærmere på dette temaet og dykke dypere inn i essensielle HR-praksiser som kan transformere måten virksomheten din fungerer på. Hvordan kan du som leder i et mindre til mellomstort selskap selv uten en dedikert HR -avdeling bygge en kraftig onboarding- strategi som bringer store fordeler for organisasjonen din? 

 

Skreddersy onboarding til ditt selskap 

Når du begynner å utforme din onboarding-strategi, er første skrittet å forstå din egen bedriftskultur og selskapets verdier. Hva gjør din virksomhet unik? Hva er de felles målene og visjonene? Onboarding bør være en naturlig forlengelse av disse kjerneverdiene. Identifiser nøkkelmilepæler for onboarding-prosessen som å introdusere den nye medarbeideren til selskapets historie, misjon, og hvordan deres rolle passer inn i den større strategien. 

 

Planlegg og organiser 

Uansett om du ikke har en egen HR-avdeling, eller du har et HR-team på plass så er det viktig å lage en detaljert tidsplan og sjekkliste for onboarding. Dette vil hjelpe deg med å holde deg organisert og sørge for at ingenting blir glemt. For eksempel, bestem hvilke dokumenter som må fullføres, hvilke opplæringsmaterialer som skal deles, og hvem som skal være ansvarlig for ulike onboarding-aktiviteter i bedrifen. Dette gir den nye medarbeideren en strukturert og smidig opplevelse. 

 

 

Inkluder sosial integrering 

Onboarding handler ikke bare om å lære jobben, det handler også om å bli en del av teamet. Ta derfor også med elementer som introduksjoner til kollegene, en mentorordning, eller teambyggingsaktiviteter i onboarding-planen. Dette vil bidra til å skape en følelse av tilhørighet og styrke samarbeidet fra begynnelsen av. Introduser en mentorordning der erfarne medarbeidere kan veilede de nye gjennom de første månedene. Dette gir en verdifull støttestruktur og gir den nye medarbeideren en dedikert ressurs for å stille spørsmål og få innsikt i bedriftskulturen 

 

Tilpass onboardingen til individuelle behov 

En av nøklene til vellykket onboarding er å anerkjenne at hver ny medarbeider er unik. Du som leder bør sette av tid til å møte den nye medarbeideren og diskutere deres spesifikke behov og forventninger. Dette gir muligheten til å tilpasse onboarding-planen for å sikre at den dekker de individuelle lærings- og utviklingsmålene. 

 

 

 "En av nøklene til vellykket onboarding er å anerkjenne at hver medarbeider er unik"

 

 

Bygg en klar karrierevei 

En viktig del av onboarding bør være å hjelpe den nye medarbeideren med å forstå deres karriereutviklingsmuligheter i organisasjonen. Dette kan inkludere samtaler om hvordan de kan sette seg mål, tilegne seg nye ferdigheter og ta ansvar for sin egen karrierevei. 

 

Bruk teknologi for å få effektivitet 

Velg et HR - system som forstår behovet for effektivitet i onboarding-prosessen. God teknologi kan hjelpe deg som leder og bedriften i stor grad med automatisere administrative oppgaver, slik at du som leder kan fokusere mer på den menneskelige siden av onboarding. Dette frigjør verdifull tid og ressurser. 

 

Kontinuerlig evaluering og tilpasning 

En vellykket onboarding-strategi er dynamisk. Det er viktig å samle tilbakemeldinger fra de nyansatte og fra teamene de blir en del av. Dette gir deg innsikt i hva som fungerer og hva som kan forbedres. Tilpass onboarding-prosessen basert på disse tilbakemeldingene og gjør den enda mer effektiv over tid. 

 

 

Evaluer og tilpass med data 

Benytt deg av data og analyser for å kontinuerlig forbedre onboarding-prosessen. Se på nøkkeltall som omsetningsrate, medarbeidertilfredshet og produktivitet for å evaluere effektiviteten av onboarding-strategien, og gjør justeringer der det er nødvendig.

 

Hvordan få mer tid, kvalitet og kunnskap inn i onboarding- prosessen deres?  

Norges Rekruttering & Akademi er dedikerte og tilbyr din bedrift onboarding- strategi og implementering. Vi hjelper lederne å mestre kunsten med onboarding. Vi bistår slik at din virksomhet har de riktige verktøyene, forståelsen og kunnskapene for å lykkes med onboarding.

Ved å ta disse konkrete skrittene, kan du som leder i mellomstore stil mindre selskaper uten en dedikert HR-avdeling bygge en profesjonell og effektiv onboarding-strategi. Vi er her er her for å støtte deg gjennom denne reisen. Så hvorfor vente? Ta kontakt med oss i dag for å begynne reisen mot en mer effektiv onboarding-prosess som vil gi betydelige resultater for din virksomhet. La oss sammen skape en framtid der onboarding ikke lenger er en utfordring, men en strategisk fordel.

Paola Andrea er ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun brenner for å utvikle ledere og kandidater for å hente ut det beste i hver enkelt. Ta gjerne kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993

Les flere blogg innlegg

Bli produktiv med god tidsstyring

Tips for effektive presentasjoner

Fra CV-tilpasning til intervju-coaching

Meld deg på, og motta de nyeste videoene og artiklene om ledelse, personlig utvikling og human resources 

 
For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg.
Les mer om personvern