BOOK HR-TJENESTER NÅ

Hvordan komme i gang med rekrutteringen?

rekruttering

Det å finne de rette ansatte til din bedrift er en spennende, men det kan også være en krevende og tidkrevende prosess. Da ansettelser har stor påvirkning på både bedriften og den nye arbeidstakeren, er det et stort ansvar å finne den rette. Flere bedrifter velger å bruke rekrutteringsbyrå til å ta hånd om rekrutteringsprosessen, og dette baserer seg på en rekke ulike faktorer. Hvorfor bør bedrifter benytte seg av rekrutteringsbyrå når de skal ansette?

 

Vet hva de skal se etter  

Først og fremst er det viktig å huske på at rekrutteringsselskapet jobber med å få folk ut i arbeid, søke og finne de rette kandidatene og sørge for en kvalitetssikker rekrutteringsprosess. Disse oppgavene er hele arbeidshverdagen til en rekrutterer, så de er med andre ord godt kjent med rekrutteringsprosessen. Erfarne rekrutterere vet hvor de skal søke og finne de beste kandidatene basert på hvilke egenskaper og kvaliteter selskapet ønsker, samt hvordan de skal ta kontakt og tilnærme seg dem. Rekrutteringsbyrået har også mulighet til å innhente flere aktuelle kandidater, på bakgrunn av deres store nettverk, tilgang til ulike databaser for rekruttering og tilrettelegging av mediekanaler. En god kombinasjon av disse faktorene fører til at resultatet av ansettelser er av høy kvalitet.   

 

Rekrutteringsbyrået kjenner ikke bare den korteste ruten til målet, men også den beste

 

 

Frigjør din tid og ressurser   

Hvor mye tid avser du til å rekruttere nye ansatte? Det å finne den rette personen for din aktuelle stilling er ikke alltid like lett, og kan derfor ta mye tid – ofte mer tid enn man hadde sett for seg. I en ellers travel hverdag, er det mange bedrifter som derfor ønsker å frigjøre sin tid ved å investere i rekrutteringsbyrået. Ved å få hjelp av profesjonelle har man mulighet til å dedikere sin egen tid på andre viktige oppgaver i selskapet, mens rekrutteringsbyrået tar hånd om rekrutteringen. På denne måten sikrer man at både viktige arbeidsoppgaver i seøskapet blir tatt hånd om, samt at rekrutteringsprosessen blir håndtert på en nøyaktig og kvalitetssikker måte.  

Ved bruk av rekrutteringsbyrået kan din bedrift også spare ressurser, i form av kostnader. Det er fort gjort å tenke at ansettelse av et rekrutteringsbyrå vil føre til høyere kostnader, fremfor å ta hånd om rekrutteringen internt. Her er det viktig å huske at det fort kan gå mer tid enn forventet om man skal gjøre alt selv. Dette er tiden man legger i grunnarbeidet innen rekruttering for å få utformet annonse, søkearbeidet, oppfølging av kandidater, gjennomføringen av flere intervjuer, tester, referanseintervjuer med flere ledere og sluttvurderinger, samt organiseringen av alle aktivitetene. Alt dette koster både i tid og ressurser. Ved bruk av erfaren rekrutterings ekspertise sikrer man at prosessen blir gjennomført raskere, men også grundig til en fast pris.   

 

Erfaring og kvalitet  

Rekrutteringsbyrået vet viktigheten av det å finne rett person til rett plass, slik at både bedriften som søker ansatte og den potensielle nye medarbeideren skal være tilfredse ved endt prosess og fremtidig arbeidsforhold. Eksperter innen rekruttering sitter på kunnskap og erfaring som fører til at de raskt kan se hvem som er aktuelle og ikke ut ifra et raskt blikk på deres profil eller CV. De kjenner altså ikke bare til den korteste ruten til målet, men også den beste.  

 

Rekrutteringsbyrået er din profesjonelle rådgiver i rekrutteringsprosessen.

 

 

Metoder for rekruttering   

Når man skal rekruttere en ny medarbeider eller en ny leder, er den en rekke ulike metoder å gjøre dette på – disse baseres ofte ut på hvilken stilling man rekrutterer til. Skal man rekruttere til en ny lederstilling er det gjerne mer spesifikke og viktige egenskaper som kreves. Ved slike tilfeller vil erfarne rekrutterere fort sette seg inn i bedriftens behov og ønskede kvaliteter for kandidater til lederstillingen. Videre i prosessen vil ulike intervjuteknikker, personlighetstester og evnetester bli gjennomført for å kartlegge de riktige kandidatene, og for å sikre en helhetlig rekrutteringsprosess som er basert på bedriftens behov. Med bakgrunn i deres erfaring og kunnskap kan de avdekke usynlige sider ved kandidatene gjennom å analysere kroppsspråk og ved tilleggsspørsmål som er basert på interessante observasjoner.  

 

Luksusproblem 

Siden rekrutteringsbyråer er eksperter på rekruttering, og finner de kandidatene som ellers ikke ville søkt selv på en stillingsannonse, kan det gi bedriften din et luksusproblem. Man vil få tilsendt gode kandidater, gjerne flere så kan man velge de bedriften selv ønsker å satse på. Dere velger selv hvem dere ønsker å ansette og får se flere ulike kandidater og profiler. Rekrutteringsbyrået er der for å hjelpe og leter etter kandidater frem til du har funnet den rette kandidaten for din bedrift.  

Paola Andrea er ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun brenner for å utvikle ledere og kandidater for å hente ut det beste i hver enkelt. Ta gjerne kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993

Les flere blogg innlegg

Bygg deg en effektiv strategi

Kommunikasjon, ditt hemmelige verktøy

Maksimer verdien av ditt nye talent

Meld deg på, og motta de nyeste videoene og artiklene om ledelse, personlig utvikling og human resources 

 
For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg.
Les mer om personvern