BOOK HR-TJENESTER NÅ

Fra CV-tilpasning til intervju-coaching

coaching karriere

Har du kjent på deg en stund at du er klar for å bytte jobb? Eller kanskje du har søkt litt ulike jobber en periode men har likevel ikke havnet helt øverst i bunken til de som ansetter, og fikk dermed ikke jobben du helst ønsker deg? Det er flere faktorer som spiller inn for om du skiller deg ut blant de mange jobbsøkerne, og går helt til topps. Det er viktig å få frem din relevante erfaring og utdannelse for akkurat den jobben søker deg. Visuelt utseende på CV og søknad er en annen faktor som spiller inn, og hvordan du får frem hva du faktisk kan bidra med i selskapet du søker deg til. Å tilpasse innholdet etter hvem som skal lese det vil være ditt viktigste verktøy, og jo mer tilpasset og spisset du er, jo bedre vil du treffe blink.  

 

Skriv så du skiller deg blant mengden

Jobbsøkeprosessen starter ofte lenge før du skriver dokumentene dine. Den starter faktisk i et du tenker og føler at du ønsker å bytte jobb. Tankeprosessen kan være kort eller lang, men på et tidspunkt bestemmer du deg for å lete etter passende jobber, eller du blir kontaktet angående en spesifikk jobb som du tar en nærmere kikk på. Allerede her er det dukket opp endel ting som du bør være oppmerksom på. Og som vår karrierecoach i NRA rådgiver og coacher deg på, for å komme best mulig i gang med jobbsøkeprosessen.

 

Videre lurer du kanskje på hvordan søknaden og CVen skal formuleres for å skille seg ut fra de andre søkerne? Hvor bør det legges til krydder for at søknaden skal fenge, og hvilke egenskaper bør fremmes til den gitte stillingen. Det er mange råd og tips å hente på nett, og det er like lett å gå seg vill mellom alle tips og triks som finnes der ute. Selv om det ofte ikke er den samme personen som ser søknadsdokumentene dine vet de som arbeider med utvelgelse ofte hva de skal se etter når det er klart for gjennomgang. De gode søkerne vil alltid skille seg ut. For å unngå å gå i fella, men også få noen gode tips på veien vil vi anbefale en gjennomgang av dokumentene dine før du sender de av gårde. 

 

Gjennomfør online jobbsøkerkurs og få i tillegg første samtale med vår karrierecoach

 

Tre tips for en bedre CV

  1. Tilpass CV etter stilling, på samme måte som søknaden tilpasses stillingsbeskrivelse.
  2. Vær ryddig og oversiktlig så det er enkelt å se hvilke kvalifikasjoner du har, og om du er den rette for stillingen. 
  3. Vis frem hvem du er og vær litt kreativ på en positiv måte, så dine dokumenter ikke blir helt like alle andres.

 

"Arbeid med  det du engasjeres mest av og har en genuin lidenskap for. Det er her du vil få  best og mest fremgang"

 

 

 

Coaching og rådgivning før intervjuet

La oss si at søknaden og CVen din har slått an og du blir innkalt til intervju, men hva gjør du nå? Dette er ikke en naturlig situasjon for mange av oss, og det blir derfor ofte mye spenning og stress rundt. Hvordan foregår intervjuet? Er det noe det bør legges ekstra vekt på under intervjuet? Hva fokuserer egentlig bedriften mest på, og er viktigst å få frem under samtalen? Hva skal du ha på deg? Det kan med andre ord være en overveldende situasjon. For å forberede deg best mulig slik at du tar deg godt ut i en intervjusituasjon hjelper vår karrirecoach deg på veien. Ved å gjennomgå og få coaching på intervjusituasjonen vil den bli enklere å takle, og aller helst minske presset du føler på i forkant. Slik vil du presterer enda bedre. 

 

Les mer om vår karrierecoaching

 

Hva er karrierecoaching

Vi ønsker at våre kandidater skal være best rustet til den rekrutteringsprosessen de skal inn i og aller helst få drømmejobben. For å klare det tilbyr vi blant annet karriererådgivning og coaching. Vi gir deg rådgivning på forberedelse til intervjuet, samt hvordan dine dokumenter kan skrives bedre og heves noen nivå opp.  I tillegg tar vi deg videre i prosessen etter du har vært på første intervjuet, og for forberedelse til neste intervju. Når du får jobbtilbudet får du også bistand på den prosessen, eller vi debrifer deg ved et eller flere avslag. Alt tilpasses deg og dine mål. Noen ganger gjennomfører vi også personlighet- og evnetester for å  hjelpe deg som kandidat for å finne den veien og stillingen som er riktig for nettopp deg. En søknadsprosess vil alltid være individuell og derfor kreve en til en rådgivning slik at du når dit du ønsker deg.

 

 

Gjennomføring av personlighets- og evnetester

For at vi på best mulig måte skal hjelpe deg på veien videre i karrieren bruker vi personlighets- og evnetester, for å kartlegge hvordan du er som person og hvilke evner du har som kan styrkes og fremmes. Denne formen for testing fungerer ikke bare som et verktøy for oss, men også som en øyeåpner for deg selv for å se egne styrker og verdier klarere. Her er mulighetene store for å finne nye sider ved seg selv som kanskje ikke har blitt fremmet så mye før, eller bli kjent med seg selv på en utenfra- og inn. Kanskje finner vi noen gjemte skatter som åpner døren til nye karriereveier for deg, eller den siste «boosten» med selvtillit til å tørre søke på en stilling du i utgangspunktet tenkte du ikke kvalifiserte til. Videre benyttes resultatene fra testene gjennom utbedringen av CV og en profesjonell LinkedIn-profil slik at du skal bli en attraktiv kandidat for flere. Og kanskje også kontaktes av hodejegere for spennende stillinger. 

 

Det er mye å tenke over og huske på gjennom en søknadsprosess, men det viktigste tipset vi kan gi på veien er å være deg selv og sette et personlig preg på det hele, som igjen vil skille deg ut i mengden.

Paola Andrea er ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun brenner for å utvikle ledere og kandidater for å hente ut det beste i hver enkelt. Ta gjerne kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993

Les flere blogg innlegg

Bli produktiv med god tidsstyring

Tips for effektive presentasjoner

Fra CV-tilpasning til intervju-coaching

Meld deg på, og motta de nyeste videoene og artiklene om ledelse, personlig utvikling og human resources 

 
For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg.
Les mer om personvern