BOOK HR-TJENESTER NÅ

Kunsten å mestre eget mindset

coaching ledelse mastermind
Tren mindsettet ditt og opplev vekst på alle arenaer i livet

Et positivt og mestrende mindset er grunnlaget for personlig vekst og suksess. Din tankegang har en enorm innvirkning på livet ditt, og ved å bevisst ha en positiv mental innstilling kan du åpne dører for utallige muligheter. I denne artikkelen har vi lyst til å dele noen nøkkelprinsipper og enkle praksiser som kan hjelpe deg med å mestre ditt mindset. 

 

Selvbevissthet er nøkkelen

Å forstå dine egne tanker, følelser og reaksjoner er grunnleggende for å utvikle et mestrende mindset. Ta deg tid til å reflektere over dine egne reaksjoner i ulike situasjoner. Spør deg selv hvorfor du tenker som du gjør, og identifiser eventuelle negative mønstre. Denne selvbevisstheten gir grunnlaget for å gjøre bevisste endringer.

 

Bygg gode og sterke relasjoner 

Omgi deg med positive og støttende mennesker. Sterke relasjoner gir deg et nettverk av støtte når du møter utfordringer. Deling av dine mål og erfaringer med andre skaper en følelse av fellesskap og kan inspirere deg til å fortsette å strebe etter suksess. Ta pauser og plei deg selv. Mental velvære er like viktig som fysisk helse, så husk å fylle deg selv opp med energi, så du har energi å gi videre i hverdagen. Ta derfor pauser for å gjenopprette energi og redusere stress. Praksis av meditasjon, mindfulness eller andre avslapningsteknikker kan bidra til å styrke din mentale velvære og ditt mindset. 

 

Ha en positiv indre dialog

Ord har stor kraft, mye større kraft enn man ofte er klar over og spesielt de ordene du sier til deg selv. Bytt ut negative tanker med positive og oppmuntrende ord. I stedet for å si "dette er umulig," prøv heller å si "dette kan være en utfordring, men jeg er i stand til å finne gode løsninger for å få til dette". En positiv indre dialog kan endre  måten du ser utfordringer på, og hjelpe deg med å opprettholde en optimistisk holdning. Som igjen vil gjøre handlingene dine bedre, og du vil igjen oppnå bedre resultater. 

 

Tren mindsettet ditt for vekst på jobben og på hjemmebane 

 

Sett deg gode mål 

Sett klare og gode mål for deg selv. Mål gir retning og fokus, og de gir deg noe å strebe etter. Del store mål inn i mindre delmål for å gjøre dem mer håndterlige. Feire små seire langs veien og bruk dem som drivstoff for å opprettholde motivasjonen. Målsetting er en kontinuerlig prosess som gir struktur og mening i livet ditt. 

 

Ta kontroll over tankene dine 

Du kan ikke alltid kontrollere ytre omstendigheter, men du har full kontroll over måten du reagerer på dem. Øv deg på å gjenkjenne negative tanker og erstatt dem med positive. Ved å ta ansvar for tankene dine, kan du endre følelsene og handlingene dine. Dette gir deg makten til å skape det livet du ønsker å leve. 

 

Les også motivasjon, nøkkelen til suksess og måloppnåelse

 

Mindsettet ditt kan ta deg helt til topps 

 

Praktiser takknemlighet 

Å kultivere en takknemlig holdning kan forandre din måte å se på verden. Daglig refleksjon over ting du er takknemlig for, uansett hvor små tingene måtte være, skaper en positiv følelsesmessig tilstand. Takknemlighet gir perspektiv og hjelper deg med å sette pris på det positive i livet ditt. Ta gjerne frem en skriveblokk og skriv ned tankene dine. For hver eneste negative tanke, skriv ned tre positive tanker, og ting du er takknemlig over i livet ditt. Du vil merke at det alltid er noe å være takknemlig for. Når du har skrevet ned tankene dine, reflekter over det du har skrevet, og legg merke til hvor mye du egentlig har å være takknemlig for. 

 

Lag positive bekreftelser og affirmasjoner 

Øv deg på å fange negative tanker og omformuler dem til positive uttrykk i handling. Når du merker selvkritiske tanker, stopp opp og still deg selv spørsmål som "hva kan jeg lære av dette?" eller "hvordan kan jeg gjøre dette bedre neste gang?" Dette skaper en bevissthet rundt dine automatiske reaksjoner og gir deg muligheten til å endre dem. Lag en liste over positive bekreftelser eller setninger som inspirerer deg, og gjenta dem for deg selv daglig. Dette kan gradvis erstatte negative tankebaner med en konstruktiv og støttende indre dialog. 

 

Vil du å arbeide med mindsettet ditt for nå enda høyere og lenger? Kontakt våre coacher for en uforpliktende samtale. Du vil også få vite hvordan vi coacher deg for å oppnå målet ditt og for å utvikle ditt mindset! 

Paola Andrea er ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun brenner for å utvikle ledere og kandidater for å hente ut det beste i hver enkelt. Ta gjerne kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993

Les flere blogg innlegg

Bli produktiv med god tidsstyring

Tips for effektive presentasjoner

Fra CV-tilpasning til intervju-coaching

Meld deg på, og motta de nyeste videoene og artiklene om ledelse, personlig utvikling og human resources 

 
For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg.
Les mer om personvern