BOOK HR-TJENESTER NÅ

Motivasjon, nøkkelen til suksess

ledelse selvutvikling
Motivasjon er kraften som driver oss fremover

Som leder er oppgaven å inspirere og motivere de ansatte til å nå sitt fulle potensial og lede bedriften mot suksess. Veien til måloppnåelse kan være utfordrende, og det er lett å miste motivasjonen underveis. Motivasjon er kraften som driver oss fremover og som gir oss styrken til å overvinne hindringer og ikke gi opp før vi når målene våre. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan vi blir motivert, hvordan vi forblir motivert, og hvorfor vi ikke bør gi opp før vi oppnår det vi ønsker.

 

Finn ditt hvorfor

Motivasjonens fundamentale kjerne er forståelsen av vårt "hvorfor". Hvorfor gjør vi det vi gjør? Hvorfor er disse målene viktige for oss? Det er essensielt å identifisere våre dypeste motivasjonsfaktorer og bruke dem som drivstoff når ting blir tyngre. Når vi kjenner vårt "hvorfor", blir det en kontinuerlig påminnelse om hva som driver oss, og det gir oss styrke til å gå videre. Uavhengig av hindringer som måtte oppstå.

Ved å kjenne vår indre motivasjon kan vi også dele den med våre ansatte. Å kommunisere vår visjon og hvordan de ansattes bidrag er en del av noe større og meningsfylt. Det vil inspirere og engasjere de i større grad, og vi som ledere vil oppleve et mer produktivt og lidenskapelig team.

 

Sett klare mål 

Mål fungerer som veivisere på veien mot suksess. Del de store målene opp i mindre delmål som er mer håndterbare. Å oppnå delmålene gir en følelse av fremgang og mestring, noe som igjen styrker motivasjonen til å fortsette. Vær også nøye med å sette gode mål. Målene skal være ambisiøse nok til å utfordre dere som et team. Når du setter mål, involver også teamet ditt. La dem være med på å forme målene og gi innspill. Dette gir de eierskap til prosessen og motivasjon til å arbeide mot felles mål.

 

Utfordre deg selv og lær av feil

Motivasjonen kan falme når du føler deg for komfortabel i din nåværende situasjon. Vekst kommer fra å gripe sjanser du får og utfordre deg selv og kanskje til og med være litt ukomfortabel. Premien ligger bak ukomfortabelheten. Så si ja til muligheter som kommer, selv om du ikke er helt vet hva fremtiden bringer.

Skulle du gjøre en feil så reflekter over feilen du har gjort og se på den som en mulighet for å lære og utvikle deg. Når du omfavner utfordringer og lærer av feilene dine, utvikler du deg kontinuerlig, og dette holder også motivasjonen oppe. Som leder er det viktig å gi ros og anerkjennelse når noen tar sjanser, selv om resultatet ikke alltid er perfekt.

 

 

"Vekst kommer fra å gripe sjanser du får, utfordre deg selv og kanskje til og med være litt ukomfortabel. Premien ligger ofte bak ukomfortabelheten"

 

 

Omgi deg med positivitet og støttende mennesker

Miljøet vi arbeider i og oppholder oss i påvirker motivasjonen vår betydelig. Velg å omgi deg med positivitet og støttende mennesker som tror på deg og dine mål. Som leder er det din oppgave å skape en positiv atmosfære på arbeidsplassen. Vær derfor bevisst på hvordan du gir tilbakemeldinger til dine ansatte. Gi konstruktiv tilbakemelding og ros når det er fortjent. Vis at du bryr deg om dem som individer og støtter deres vekst og suksess. Dette vil skape lojalitet og et ønske om å prestere sitt beste.

 

 

Ta vare på deg selv fysisk og mentalt

For å opprettholde en høy motivasjon er det viktig å ta vare på deg selv både fysisk og mentalt. Prioriter søvn av god kvalitet, sunn mat og regelmessig mosjon. En sunn livsstil bidrar til å holde energinivået oppe og gir deg den nødvendige utholdenheten for å møte utfordringer. Mental velvære har mye å si når det gjelder motivasjon. I en travel arbeidshverdag kan sinnet bli overbelastet, og det kan være utfordrende å holde fokus og kreativitet. Derfor er det viktig å inkludere mindfulness og meditasjon som en del av din daglige rutine.

Meditasjon er en kraftig praksis som kan hjelpe deg med å roe sinnet, redusere stress og øke konsentrasjonen. Ved å praktisere meditasjon regelmessig, kan du skape et mentalt rom der du kan koble fra distraksjoner og forstyrrelser, og istedenfor fokusere på dine indre ressurser og mål. Dette gir deg klarhet og styrke til å håndtere utfordringer på en rolig og konstruktiv måte.

Mindfulness på den andre siden handler om å være tilstede i øyeblikket og akseptere det som det er, uten å dømme. Ved å praktisere mindfulness, blir du mer oppmerksom på dine tanker, følelser og handlinger. Dette gjør det mulig å være mer bevisst på hva som motiverer deg og hva som kan være potensielle hindringer. Med denne innsikten kan du ta mer informerte og bevisste valg for å opprettholde motivasjonen og arbeide mot dine mål.

 

Ledelse 

Som leder har du et ansvar for å skape en motiverende og støttende arbeidskultur, både for deg selv men også de ansatte. Gjennom å forstå ditt "hvorfor", sette klare mål, ta noen sjanser, omgi deg med positivitet og ta vare på den fysiske og mentale helsen, kan du inspirere andre til å følge eksempelet og bidra til suksess for bedriften.

Motivasjon er smittsom. Når du som leder viser entusiasme og engasjement vil det smitte over på dine ansatte og skape en positiv arbeidskultur som fremmer prestasjon og vekst. Så sett av tid til å kommunisere med dine ansatte. Støtt dem i deres personlige og faglige utvikling og gi anerkjennelse når den er fortjent. Din evne til å motivere og inspirere vil være nøkkelen til å bygge et suksessfullt og lidenskapelig team som arbeider og fungerer godt i det daglige. Som igjen gir gode resultater. 

Hold derfor fokus på:

  • ditt "hvorfor"
  • ha klare mål
  • utfordrende arbeid
  • et positivt miljø
  • vær nøye med din egen velvære

 

Får du til dette vil du være godt rustet til å lede på en måte som skaper ekte og varig motivasjon hos deg selv og dine ansatte.

 

Hvordan få fremtiden dere drømmer om

Gå sammen mot suksess og ta de nødvendige skrittene for å nå målene. La motivasjonen være drivkraften som løfter dere mot nye høyder. Ved å omfavne motivasjonens kraft kan dere sammen bygge en bedrift som ikke bare når sine mål, men som også inspirerer og gir rom for individuell vekst og oppfyllelse. Ta de første skrittene mot endringen i dag og la vår viljen dere har for å lykkes drive dere mot en fremtid som dere drømmer om.

Paola Andrea er HR - og ledercoach i Norges Rekruttering & Akademi. Hun engasjeres av å skaper verdier for menneskene og selskapene gjennom helhetlig HR-ledelse og strategisk selskapsutvikling. Ta kontakt for en god samtale om lederutvikling, HR- tjenester, mastermind, business coaching eller rekruttering. 

Email: [email protected]     Tlf: 932 05 993       

Les flere blogg innlegg

Styrk evnen til å lede via coaching

Topp 10 HR-strategier for HR

Hvordan utvikle ledergruppen